Lezing Nuray Stadt over Zingeving - Wanneer is jouw leven geslaagd?

Lezing Nuray Stadt over Zingeving - Wanneer is jouw leven geslaagd?

Al duizenden jaren houden levensvragen mensen bezig waar het gaat om zingeving. Vandaag lijkt deze vraag actueler dan ooit. De individualisering, de internationale bedreigingen, de ontkerkelijking en ga zo maar door. Allerlei grote vraagstukken waar je als individu antwoorden op wilt vinden om jezelf en de wereld beter te kunnen begrijpen. Stap voor stap word je in deze lezing meegenomen en raak je geïnspireerd om op zoek te gaan naar eigen antwoorden op de vraag: "Wanneer is je leven geslaagd?".

Zo’n 2.500 jaar geleden was de lijfspreuk van Filosoof Socrates uit de Griekse Oudheid: “Ken uzelf!” en filosoof Joep Dohmen spreekt in onze huidige tijd van ‘Levenskunst’, want hoe komt het dat we bijvoorbeeld een prachtig schilderij een ‘echt kunstwerk’ kunnen noemen en dat niet zo snel doen bij onze levens? Hoe kun je je leven zo vormen dat je er volmondig “ja” tegen kunt zeggen?

Deelnemers laten zich bij deze lezing inspireren door enkele filosofen en gaan dan op zoek naar eigen antwoorden op een aantal levensvragen.

Nuray Stadt is naast HeartMath trainer ook eerstegraads docent ‘Professional master in Humanist, Ethical and Woldview Education’, op het gebied van zingeving, identiteitsontwikkeling, levensbeschouwing en waarden oriëntatie (ze heeft de opleiding aan de Universiteit voor Humanistiek gevolgd) en voor de Volksuniversiteit in Breda de cursus ‘Humanisme & Zelfvorming’ ontwikkeld.

Doelen

Doelen van de training
• Kennis over bepaalde filosofen die zich met levensvragen bezighouden
• Zelfonderzoek om antwoorden te vinden op je eigen levensvragen
• Verbinden met jezelf en anderen

Lezing Nuray Stadt over Zingeving - Wanneer is jouw leven geslaagd?

Fit2Work zorgt als partner, samen met Zeeuwse Organisaties en Professionals, voor:


Wij werken op basis van de pijlers van Positieve Gezondheid: