Robin Imthorn

Robin Imthorn

Robin Imthorn belichaamt de kracht van kwetsbaarheid en veerkracht. Als marinier, onderscheiden met de ‘Legion of Honor Award’ en ervaren in conflictgebieden zoals Afghanistan, heeft hij een diepgaand begrip van post-traumatische groei ontwikkeld. Zijn terugkeer naar het burgerleven was een reis door trauma, waarin hij leerde dat echte leiderschap begint met zelfoverwinning.

Robin’s transformatie tot ultra-atleet is opmerkelijk: vijf marathons in vijf dagen, een 25 uur durende speedmars met een 45 kg zware rugzak, en een 250 km lange ultramarathon door de Namibische woestijn. Deze fysieke prestaties zijn metaforen voor zijn mentale veerkracht.

Als ervaringsdeskundige in PTSS heeft Robin zijn inzichten gebruikt om anderen te ondersteunen. Hij heeft een peer support netwerk opgezet, waarmee hij de boodschap uitdraagt: “Je bent niet alleen”. In zijn consultancywerk maakt hij mentale gezondheid bespreekbaar binnen organisaties, wat leidt tot een cultuurverandering en lager ziekteverzuim.

Zijn creatieve expressie vindt Robin in het theater, met zijn productie ‘Vleugel Vrij’, en als auteur van ‘WE Rise Chronicles’, waarin hij verhalen vertelt die nachtmerries in hoop veranderen. Zijn levensverhaal inspireert anderen om hun eigen hindernissen te overwinnen en wijst de weg naar een leven vol kracht en vervulling. Robin blijft een pionier en een levend bewijs van de kracht die schuilt in het overwinnen van kwetsbaarheid.
Robin Imthorn
Meer weten?

Gegevens


Fit2Work zorgt als partner, samen met Zeeuwse Organisaties en Professionals, voor:


Wij werken op basis van de pijlers van Positieve Gezondheid: