Sandra van Dorsselaer-Broekaart

Sandra van Dorsselaer-Broekaart

Heb jij behoefte aan meer balans in je leven? Als slaap-, hormoon- en vitaliteitscoach & trainer help ik jou kleine stapjes zetten naar een gezondere leefstijl en hormoonbalans!

Hoi, ik ben Sandra, 55 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. De laatste jaren stonden voor mij gelijk aan grote veranderingen. De kinderen gingen het huis uit, ik verloor affiniteit met mijn werk én ik geraakte ook nog in de overgang. Ik begon mezelf wat vragen te stellen en zocht een nieuwe uitdaging. Kortom, ik had meer behoefte aan een bewuste leefstijl waarbij zingeving, ontspanning, voeding en beweging centraal staan. Door mijn opleiding Leefstijl-&Vitaliteitscoach aan de MARK academie (2021) heb ik geleerd en ervaren stapsgewijs door te groeien, zowel persoonlijk als op gebied van leefstijl en vitaliteit. Dit leidde in mijn geval tot een betere nachtrust. Ik gun het jou om deze ontwikkelingen ook door te maken!

Als opgeleide trainer Hormoonfactor ken ik de symptomen van hormonale problemen. Door coaching op leefstijl en mentale vitaliteit, ondersteun ik je bij het in balans brengen van je hormonen.
Leefstijl betekent voor mij een holistische benadering waarin lichaam en ziel met elkaar verbonden zijn. Zo draagt buiten en in de natuur zijn bij aan je mentale ontspanning en wordt je energielevel beïnvloed door wat je eet. Verder is slaap een hormonaal spelletje. Ik ervaar zelf dat een gezonde leefstijl (voeding, beweging, ontspanning en zingeving) een voorwaarde is voor goede slaap, veerkrachtig zijn, positiviteit en hormonale balans (bijvoorbeeld door de overgang).

In mijn 1-op-1 coaching help ik 40+ vrouwen bij het wegnemen van klachten waar hormonen een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld slapeloosheid, (nachtelijk zweten) opvliegers, psychische klachten, spierpijn, gewrichtsklachten, gewichtstoename. Dat doe ik door jou inzicht te geven in je hormoonhuishouding en je nieuwe leefstijlgewoontes aan te leren, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, slaap, beweging en herstelmomenten. Vertrekken en zo veel mogelijk aansluiten bij je leefsituatie en het zetten van kleine stapjes, zorgen voor een lange termijneffect. Ik benadruk een 80/20 leefstijl, omdat ‘de boog’ niet altijd gespannen kan staan. Ik ondersteun jou, maar jij bepaalt de koers en het tempo.

Daarnaast bied ik groepstrainingen en workshops aan op het gebied van slaap, energie en hormonen. Hierover kennis te kunnen delen met geïnteresseerden geeft me energie!
Bovendien bied ik een Wandelen+ programma aan, waarbij ik vrouwen help om op een laagdrempelige manier in beweging te komen door samen te wandelen en spierversterkende oefeningen te doen.

Voor mij zijn de volgende waardes hierbij heel belangrijk: gelijkwaardigheid, gezondheid, van toegevoegde waarde zijn, loyaliteit, samen, vertrouwen, empathie, bij jezelf blijven, je hart volgen, trouw blijven aan jezelf, zingeving en bezieling.
Kan ik iets voor jou(w) organisatie betekenen, herken jij jezelf hierin of heb je juist vragen voor mij? Stuur mij vooral een berichtje!
Sandra van Dorsselaer-Broekaart
Meer weten?

Gegevens


Fit2Work zorgt als partner, samen met Zeeuwse Organisaties en Professionals, voor:


Wij werken op basis van de pijlers van Positieve Gezondheid: