Invloed op verzuim

Invloed op verzuim

de kracht van preventie

  • Mentaal welbevinden Mentaal welbevinden
  • Zingeving Zingeving

Inhoud

In deze training ligt de focus op het thema verzuim, waarbij we niet alleen de onderliggende oorzaken verkennen, maar ook de cruciale rol van leiderschap en motivatie belichten. Speciale aandacht gaat uit naar de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan, die de basisbehoeften van autonomie, competentie en verbondenheid benadrukt. Deze inzichten zijn fundamenteel voor leiders om een motiverende werkomgeving te creëren die verzuim vermindert.

De training biedt een praktische verkenning van verzuimpreventie, verrijkt met de B&V/S&C methode van Videant. Deze methode, gericht op bewustzijn, vertrouwen, signaleren en communiceren, is ontworpen om duurzame inzetbaarheid en positieve gezondheid binnen organisaties te bevorderen. Inzicht bieden in de oorzaken van verzuim: Deelnemers krijgen inzicht in de factoren die aanleiding geven tot verzuim, waarbij zowel directe als indirecte oorzaken worden belicht.

Doelen

Verdieping in Verzuimoorzaken: Deelnemers krijgen inzicht in de vaak ongeziene en onbesproken oorzaken van verzuim, inclusief het herkennen van tunnelvisie, aannames en het uitdagen van belemmerende overtuigingen die verzuim kunnen beïnvloeden.

Leiderschap en Motivatie: Versterken van leiderschapsvaardigheden om een motiverende werkomgeving te creëren, gebaseerd op de zelfdeterminatietheorie, die autonomie, competentie en verbondenheid benadrukt.

Toepassing B&V/S&C Methode: Deelnemers leren de B&V/S&C methode van Videant effectief in te zetten voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en positieve gezondheid binnen hun organisatie.
Doe ook mee

Details & inschrijven

  • 10 april 2024 - 18:30
  • 2 uur
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Joyce Meuwese
  • FITR Company, Terneuzen, FITR Company Vliegende vaart 7
  • Ruimte Usain
Samen met

Joyce Meuwese

Hoi, ik ben Joyce Meuwese, eigenaar van Videant, Met een bewezen methode ondersteun ik leidinggevenden bij het reduceren en voorkomen van niet-medisch verzuim. Videant biedt waardevolle ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden, met een specifie...

Bekijken

Wij werken op basis van de pijlers van Positieve Gezondheid: